Cum functioneaza?

Te conectezi cu oameni, nu cu ID-uri sau profile

Un poken este o carte de vizita digitala si sociala. Digitala pentru ca informatiile se stocheaza si se transmit doar in forma electronica, iar sociala... ei bine, aici ar fi doua aspecte. Unul este ca spre deosebire de contactele pe care le faci pe net, aici lucrurile se petrec in lumea reala, te conectezi cu oameni in carne si oase pe care ii intalnesti si cu care ai vrea sa tii legatura, fie ca prieteni, fie ca sa faceti afaceri. Si de doua ori sociala pentru ca un poken iti permite sa schimbi fara efort profile din retelele sociale pentru ca relatia din viata reala sa poata continua si pe net!


bee poken

Mi-am luat un Poken! De unde incep?

Ei bine, daca unul din simpaticele animalute Spark sau elegantul Pulse te-au cucerit intr-atat incat ti-ai luat unul, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa scoti capacul de pe manuta cu 4 degete si sa extragi fasia de plastic care tine bateria inactiva. Manuta Poken-ului tau va clipi de cateva ori cu rosu: functioneaza! Esti gata de iesit in lume sa te conectezi!

Acum alege o forma prin care sa tii Poken-ul tot timpul la tine, ca breloc de chei, in geanta sau la gat si cu prima ocazie cu care te intalnesti cu alt posesor de Poken cu care vrei sa tii legatura, lipiti-va pokenii unul de altul si in cateva secunde (nu mai mult de 2 de obicei) datele tale au trecut la el si invers.


Dar inainte de asta...

Te poti conecta prin Poken din primul moment in care ai activat bateria, insa atunci cand se va conecta la Poken Hub, celalalt nu va vedea decat un card gol pe care scrie ”Unregistered user”. Nu te stresa. Imediat ce iti populezi cardul cu date de contact, acestea ii vor apare si persoanei cu care ai facut schimb de date. Si chiar daca nu ai apucat sa iti creezi contul, daca ai primit Poken-ul la un eveniment sau e un cadou sau pur si simplu il cumperi si vrei sa te conectezi cu cineva chiar atunci, aceasta functie iti va fi utila pentru ca nu e nevoie sa astepti pana cand iti creezi contul. Asta poti sa faci si mai tarziu.

poken connect

Ce cont? Nu vreau inca un cont pe inca o retea sociala!

Stai linistit, nici vorba de asa ceva! Poken Hub este doar aplicatia care iti permite sa pastrezi contactele tale pe web, in pagina ta personala pe care o vezi doar tu si pe care o accesezi pe baza numelui de utilizator si a parolei stabilite de tine. Pentru a-ti personaliza cartea ta de vizita si a introduce datele de contact si pentru a vedea si informatiile persoanelor cu care te-ai intalnit, trebuie sa intri pe www.doyoupoken.com si sa creezi un cont personal, stabilind un cont si o parola pe care le vei folosi ca sa ai doar tu acces la baza ta de date. Acolo se vor aduna informatiile despre persoanele cu care te conectezi si le poti folosi fie direct de pe web, fie le poti exporta in Outlook sau pe telefonul tau mobil.


Ca sa iti creezi contul...

  1. Conecteaza Poken-ul tau la un port USB din calculatorul tau. Iti va apare ca oricare alt drive pe care il deschizi sau care se va deschide automat, in functie de sistemul de operare pe care il ai.
  2. Pe drive-ul Poken vei vedea un fisier html file ”Start_Poken.html”. Dublu clic pe el ca sa lansezi website-ul si apoi te inregistrezi online.

Ai deja un cont? Nici o problema. Acum iti poti lega primul Poken de el. Sau al doilea... Sau al treilea... Sau cati vrei tu. :)


aplicatia

Hei, mai e ceva!

Faptul ca baza ta de date este pe web are o motivatie simpla: numai asa contactele tale vor fi in permanenta actualizate. Da, ai inteles bine. Ori de cate ori un om cu care te-ai conectat isi schimba numarul de telefon sau jobul sau orice alt tip de informatie ti-a dat cand v-ati conectat, schimbarea apare si la tine. Nu numai ca nu mai trebuie sa transcrii nici o carte de vizita, dar se si actualizeaza automat. Nu e supertare? In plus, nu trebuie sa iti instalezi nici un soft, beneficiezi de toate update-urile aplicatiei si te poti folosi de toate functiile de comunicare ale PokenHub, cum este de exemplu, legarea cartii tale de vizita de contul de Twitter, astfel incat sa poti face ce anunturi vrei prietenilor sau clientilor tai. Sau sa le vezi pe ale lor.

Alege-ti informatiile despre tine pe care vrei sa le afle si altii si personalizeaza-ti cartea de vizita digitala astfel incat sa te reprezinte. Creeaza-ti propriul fundal sau alege unul de la noi pentru a oferi persoanelor cu care te conectezi aceeasi experienta vizuala ca a unei carti de vizita tiparite, dar care, in plus, nu distruge copacii!